• © augustus 2003 Vivienne Crutzen mail me 0

Rokje

Permalink
Soms doe ik me een rokje aan. Dat is lachen. Vandaag een leverancier van UPS aan de deur. Duidelijk van Arabische afkomst. Hij schrok zich te pletter toen ik de deur opende en mij zag in het rokje. Je zag hem terugdeinsen. Gehaast gaf hij het pakje en liep beduusd weg, op het einde van het pad realiseerde hij dat hij nog een handtekening nodig had en kwam hij snel terug. Hij zal nu wel verdoemd worden, de arme sodemieter. Van morgen kwam ik 2 van die oude tantes tegen. Die liepen ook straal langs me, ik zei ze nog wel vriendelijk goede morgen. Wat zijn er toch stomme mensen op deze aardbol, ik niks anders verzinnen. Tja in transitie zijn is geen gemakje in dit apenlandje waar we zwaar gediscrimineerd worden. Ik zelf vind dat rokje wel leuk, dan zie je die bobbel in de broek niet. 
Morgen ga ik weer naar Quincy voor het epileren van mijn baard. Dat gaat zeker nog een jaar duren voordat die allemaal weg zijn. Vrijdag krijg ik hopelijk mijn bestelde haarwerk. Dat gaat alles veranderen, denk ik. Dan herkennen ze me nog alleen maar aan mijn hond. 
Laatst zei iemand tegen me, die man met dat witte hondje op die scootmobiel weet jij waar die gebleven is. Ik zeg die man is nu een vrouw, het hondje is helaas dood, ik weet dat, want ik was die man. Na bijna 3 jaar was er toch iemand die mij miste. 
Comments

Haarwerk

Permalink
Gisteren was ik bij Hair and Beauty MP in de Raadhuisstraat 2 in Roermond. Wat een verademing als ik dat vergelijk met die van Sittard. Daar ben je welkom. Daar is de klant koningin, wat zeg ik, keizerin. De haarwerken zitten een een aparte ruimte, dat is aangenaam.  Uitleg van de mogelijkheden is super. En je mag kiezen wat je wilt. Je kunt gaan voor een haarstukje of voor een pruik. Ik kies voor het laatste. Een pruik kost 800 euro, waarvan ik 500 vergoed krijg van de CZ, dus elk jaar een pruikje, lijkt me wel leuk. Je kiest een bepaalde coup, ik ga voor een bop, want dat is makkelijker voor me op de ligfiets, dan dat ik lang haar heb. En ik vond het ook beter passen bij mijn gezicht. Dan kies je nog de kleuren die je wilt en het model en die bestellen ze dan voor je en dan kun je een keuze maken. Is toch geweldig lijkt me. Ik verheug me er al op. 

Comments