Oud zeer

Permalink
Ik was vanmorgen eens gaan kijken op internet of de 5 maanden wachttijd werkelijk klopt van de psychiatrie afdeling van het Zuyderland ziekenhuis.
Wat blijkt de psychiatrie van het Zuyderland ziekenhuis is niks anders dan de GGZ. En de wachttijd voor een intake gesprek is 5 weken en geen 5 maanden.
Een verschrijving zou je kunnen denken. Nee dat zal het wel niet zijn, daar ligt nog oud zeer.
14 jaar geleden, toen ik ontdekte dat ik geboren was met het syndroom van Klinefelter, was mijn eerste stap om daarmee te gaan naar mijn psycholoog bij het GGZ waar ik toen in behandeling was. Deze man begeleide me al 20 jaar. Toen ik hem vroeg of hij wist van het het syndroom van Klinefelter, wist hij er niks vanaf.
Toen heb ik een klacht tegen hem ingediend. Deze klacht wilde de GGZ niet gegrond verklaren. Heb ik een klacht ingediend bij de inspectie van de volksgezondheid, hoe dat afgelopen is weet ik niet. Ik weet wel dat de betreffende psycholoog op staande voet ontslagen is. Dat hoorde ik weer van een ander psycholoog die daar werkte.
De psycholoog die ik daar toen had, weigerde steeds de nascholing, heeft hij me vaak genoeg verteld, dat had hij niet nodig meende hij. Dat werd hem noodlottig. Hadden ze eindelijk de stok gevonden voor hem te ontslaan. Waarom dat ze mijn klacht niet gegrond verklaarde is me tot op de dag van vandaag niet duidelijk geworden. Als je de klacht niet gegrond verklaart, waarom ontsla je dan de psycholoog. Zo tegenstrijdig als de pest.
Bij de GGZ is een intake procedure die in de wachttijden totaal 13 weken bedraagt. Aangezien er van mij nog een dossier is, want die wordt het volgend jaar pas vernietigd, is de wachttijd naar een psycholoog 8 weken en geen 5 maanden. Dus maw ze motten me niet, er ligt nog oud zeer.
Ze vinden zich zelf belangrijker, dan de patiënt, dat is wel duidelijk.Comments