Psychologisch onderzoek

Permalink
Deze week kreeg in eindelijk een verslag van het psychologisch onderzoek, omdat er nogal wat tegenstrijdigheden in staan heb ik het hele dossier aangevraagd. want het zou wel eens zo kunnen zijn dat deze persoon zijn persoonlijke aversie tegen transvrouwen, verwerk heeft in dit verslag. Ik zou een kort lontje hebben, nou dat is niet, mijn grote fout is altijd geweest, dat ik te lang wacht voordat ik wat zeg en als ik dan wat zeg, dan is de emmer al overgelopen, een bewijs hiervoor is dan wel dat ik 1,5 jaar geduld heb gehad met de assistente van mevr. Vreuls en ook met mensen uit mijn zogenaamde vriendenkring, die maar steeds bij de oude voornaam en titel blijven. ook mijn geduld raakt wel eens op. Dus ivm kan niet zeggen dat ik een kort lontje heb. was het ook niet zo dat mijn psycholoog in Amsterdam tegen me had gezegd, dat ik niet meer over me heen moest laten lopen, die had ook ontdekt dat ik eigenlijk te veel geduld had met mensen en zo was het dan dat ik meteen nadat dhr. Arts mij met de oude voornaam en met de verkeerde titel aansprak, ik meteen een klacht indiende tegen hem en de receptioniste die me naar de mannen WC stuurde, een persoonlijke verontschuldiging heb ik nooit gekregen, ondanks dat hij daar toe verplicht is, ook een vermelding in het dossier is er niet, terwijl men dat verplicht is. Het korte lontje zit dus bij Dhr. Arts en niet bij mij. maar ga maar eens kijken op internet naar de reviews van deze man, dan weet je hoe het zit. Sla de hoge waarderingen over, want dat heeft die zelf geschreven 

ik zou te wantrouwend zijn, ja dank je de koekoek, ik zou zeggen lees de site maar eens, dan weet je waarom, deze week weer iets ontdekt. Ik heb ergens tussen 1985 en 1994 mijn schildklier laten controleren, omdat ik niks at maar alleen maar dikker werd. Omdat mijn schildklier waarde van TSH te hoog was, vroeg mijn huisart me of ik al eens eerder een onderzoek heb gehad. nu heb ik dat dossier ooit opgevraagd en heb ik dus thuis liggen en ik vond een TS4 waarde van 5,9 en een TS3 waarde van 1,8 allebei hartstikke niet goed,FT3 moet 3-8 zijn en FT4 moet 9- 12 zijn, de ft4 is nu 10,7 en niet zoals bij het Zuyderland staat 12,1 als minimum dat had ik al ergens gelezen dat iedereen wat anders hanteert. ieder geval, toen hebben ze  gezegd dat alles dik in orde was. dus je begrijpt wel dat ik artsen totaal niet meer vertrouw, in alles hebben ze bedonderd.
Ik zou hooggevoelig zijn, ja dat ben ik, daarom heb ik ook hartproblemen. 
Ik zou langzaam zijn. Hoezo langzaam, waar hebben ze dat uitgehaald, ik had concentratie problemen, bij het oplossen van de puzzels, maar dat staat nergens. Met het invullen van de vragenlijsten, was ik 2 uur eerder klaar als wat gebruikelijk was. Nu ben ik absoluut niet de snelste, dat is zo, alleen op de ligfiets rij ik altijd top snelheid, voor de rest ben ik normaal wat langzamer, de oorzaak is het moeilijk kunnen concentreren, maar dar hadden de sukkels niet ontdekt.
Nu hebben ze me doorverwezen naar een Psycholoog in Voerendaal, die werkzaam is op het Zuyderland, hetzelfde zieken huis, onderleiding van de oerconservatieve katholiek Sonny Burns het verzoek afwees. 
mijn huisart heeft een verwijzing gedaan enkele weken geleden, maar het was nog steeds in behandeling, het zal wel worden afgewezen, want, dan zouden ze Sonny Burns moeten afvallen.
Als je een syndroom hebt ben je gek. 

Maar laat ik bij het begin beginnen.

We moeten terug naar het jaar 2002.
in oktober van dat jaar krijg in de kans om het dossier van de huisarts van mij in handen te krijgen en daar stond in dat ik geboren ben met het syndroom van Klinefelter, nadat ik zowat alles gelezen had wat er bevinden was op internet hierover begon ik een forum over Klinefelter, wat toen nog niet bestond in Nederland. het maken van het forum zou er toe leiden dat ik in augustus 2003 een website begon over mijn Klinefelter. maar toen ik dat forum had begon ik te corresponderen met ander Klinefelters en daar waren erbij die vrouw waren geworden en ik sprak de wens uit dat ook te willen.
Maar het kwam anders helaas, ondanks dat ik er van overtuigd was dat ik geen man was maar een vrouw, werd me dat man zijn min of meer aangepraat en ik kreeg testosteron zoals ze dat bij elke Klinefelter doen.
Bij mijn huisarts mevr. van de Brandt ving ik iedere keer bot als ik vroeg naar een psycholoog, want elk jaar met de testosteron werd ik iedere keer ongelukkiger en depressiever. Man zijn paste niet bij mij. 
ik trok steeds vaker vrouwen kleren aan, om te ontkomen aan mijn depressiviteit, maar het hielp niet.
Er kwamen kranten artikelen over me en er werd zelfs een documentaire gemaakt, maar het hielp allemaal niet om me beter te gaan voelen. De acceptatie dat ik man moest zijn werd met de tijd een steeds zwaardere last, die ik moest dragen. Dat uitte zich in een opeenstapeling van lichamelijke klachten. Zo belande ik in 2011 op een scootmobiel, omdat de toenemende last en druk niet meer te verdragen was. 
Begin 2016 kreeg van last van hartritmestoornissen. ik ging er mee naar de huisarts en die stuurde me naar een cardiologisch onderzoekcentrum, maar buiten een hoge bloeddruk kon men niks vinden. Voor de bloeddruk kreeg ik medicijnen. Maar ik ben iemand, die wil weten wat de oorzaak is. elk lichamelijk euvel heeft een oorzaak. een lange zoektocht begon. uiteindelijk vond ik uit dat als ik suiker at, 1 uur daarna viel mijn hartslag terug naar 40 slagen en zakte mijn bloedruk naar een bedenkelijk niveau, op sterven na dood. ik kon dit controleren, omdat ik een hartslagmeter had op mijn roeimachine.
suiker was de boosdoener. dus ik stopte met het eten van suiker. ik ging met mijn bevindingen naar de huisarts en werd daar wat uitgelachen, waarop ik besloot een ander huisarts te zoeken. Die andere huisarts werd mevr. Vreuls.

In de praktijk van mevr. Vreuls voelde ik me van af het begin niet thuis. Ik weet niet hoe het kwam lag het aan de assistentes, lag het aan de mensen die er zaten, aan het systeem van werken. Zo moest je van te voren zeggen hoeveel tijd de afspraak duurde, dat was nieuw voor me. Bij mevr. Van de Brand ging het gemoedelijker er aan toe. Ik had al altijd moeite met overschakelen naar iets anders, dat was al op de lagere school zo. Het eerste rapport was altijd slecht het tweede was altijd hartstikke goed en bij het derde werd alweer minder, want de verandering kwam er weer aan en daar zag ik dan weer tegen op, maar het was ook zo, dat ik snel was uitgekeken op iets en de honger naar iets nieuws de kop op stak en ik me in de tijd daarnaar toe verveelde en niks meer deed, daarom was het derde rapport vaak minder als het tweede. 
Bij deze praktijk moest je ook om de 3 maanden gaan voor de bloeddruk en een keer per jaar voor bloedcontroles. Nu ging ik ook elk jaar naar de endocrinologie  dus die bloedafname was bij mij niet echt nodig. De bloeddrukmachine ging toch wel erg slecht. De assistente met de naam Kim was weinig commutatief. Een robot die je gewicht en bloeddruk mat. Bovendien deed ze de bloeddruk verkeerd meten dus het stelde niks voor. Je moet eerst iemand 5 minuten tot rus laten komen, dan moet je 3 metingen doen, waar iedere keer een pauze van 3 minuten tussen moet zijn. Ondanks dat ze niks te doen had, liet ze de mensen op de weegschaal staan en deed meteen daarna de bloeddruk meten en dan kon je weer gaan. Ik was uit mezelf gaan afvallen. De derde keer meende ze me te moeten vertellen dat ze vond dat ik te weinig was afgevallen. Mijn mond viel open van verbazing. Waar bemoei je je mee vroeg ik haar. Het is mijn keuze om af te vallen, niet jou opdracht. Ik bedoel je kunt dingen ook positief benaderen en zeggen, wat goed van je dat je weer een paar kilo kwijt bent, ga zo door. Dan breng je het anders, maar ik denk dat ze jaloers was, want zij was niet bepaald iemand met een ideaal figuur, laat ik het netjes houden.
Ik had besloten om daar niet meer naar toe te gaan. Dat werd natuurlijk opgemerkt. Dus bij de volgende afspraak met mevr. Vreuls meende ze toch dat ik daar naar toe moest. Nee zei ik, gewicht kan ik zelf doen en bloeddruk ook, mocht die te hoog zijn dan meldt ik me wel.  Bovendien deed mijn endocrinoloog het ook dus waarom. 
vanaf dat moment werd ik gepest. 
ik kwam terecht op mijn verzoek bij de huispsycholoog de huisarts zei nog, dat ik er rekening mee moet houden dat ik zeker per week 3 maal zou moeten komen. ik zei, dat is niet erg. achteraf denk ik dat ze het had bedoeld om me af te schrikken, maar daar trap ik niet in.
 de eerste keer was ik zogenaamd 1 uur te laat, ik zeg ik heb de afspraak niet gemaakt en ik heb de afspraak geverifieerd, dus kom me niet dat ik te laat ben, dan heeft Vreuls het verkeerd in de computer gezet. iedereen kan fouten maken. ze had dan toch nog 1 kwartiertje tijd voor me. volgende afspraak was 3 weken later toen heb ik me een briefje laten geven, maar toen was ze zelf 1 uur te laat en daar mag je dan niks van zeggen, na 1 kwartier zegt ze ik heb pauze, kan het nog duidelijker, volgende afspraak was 3 maanden later. ben ik niet meer naar toe gegaan, duidelijker kon bijna niet. Mevr. Storms had de pik op me, terwijl ik haar nooit wat gedaan had. Maar goed als psycholoog was ze ook de meeste waardeloze psycholoog die ik ooit heb mee gemaakt en geloof me ik heb er heel wat mee gemaakt. 
met mijn hartproblemen ik had vaak 70-205 hartslag, er werd nooit iets gedaan, geen ambulance en niks moest steeds smeken om een huisarts hier te krijgen. terwijl mijn leven op het spel stond. en als die dan kwam, werd er meteen een ambulance gebeld, is 3 maal voorgekomen.  

Ik kan een boek schrijven over de meest waardeloze huisartsenpraktijk aller tijden, over hoe pesten gaat. Dien nooit een klacht tegen iemand in bij de boeven van Vreuls, zeker niet als je transgender bent, want ze pesten je de deur uit, op de meest gemene manier, en als je daarbij je leven laat, hebben ze daar geen boodschap aan. Een lijk meer of minder, daar kijkt men niet op.Comments

Deel het met de burgemeester

Permalink
Deel het met de burgemeester is een oproep van de burgemeester van Heerlen, om te vragen hoe mensen met deze crisis omgaan. Je hart luchten, een lezend oog. 

Nou dat heb ik gedaan. En het volgende opgestuurd:

 Beste Emile
Ik heb er geen moeite mee, om alleen te zijn, om niemand meer over de vloer te krijgen.
In 2016 had ik plotseling de politie aan de deur. Ik had mijn heg te hoog vond men. Ik had ze uitgenodigd om bij mij te komen meten, maar dat weigerde men, dat was niet correct, want het is mijn heg. De heg was en is niet te hoog. Hij mag 2 meter zijn en dat is die ook. Omdat ik niet tegen onrecht kan lag ik daar wakker van en dat noodzaakte me om de huisarts te bellen, omdat ik me niet meer in de hand had. In het gesprek met de huisarts kwam er uit dat er een onderliggend probleem was. Ik kon niet mezelf zijn. Om te laten onderzoeken of dat ook zo was, heeft ze me verwezen naar de Genderpoli in de VuMc. Waar begin je aan met een leeftijd van 65 jaar. Gevoel kent geen tijd. Waar een intimiderend optrede van de politie al niet goed voor is.
Nou toen ik bij “vrienden en kennissen” bekent maakte dat ik naar de Genderpoli ging, was ik ze allemaal kwijt. Vandaar dat ze tussen aanhalingstekens staan. Ik was alleen. Vroeger als kind was ik geen lezer, maar het boek van Remi Alleen op de Wereld heb ik verslonden en zeker 10 maal gelezen. Alleen het happy end mis ik nog steeds. Het was moeilijk om niemand meer te hebben, daar kwam bij dat er inderdaad sprake bij mij was van Genderdysforie. De overschakeling van het mannen naar het vrouwen hormoon, gaat je niet in de koude kleren zitten, dat gaat met heel wat emoties gepaard en opvliegers en met alles wat in een overgang thuis hoort. Lastig als je niemand meer hebt.

In 1976 werd ik werkloos. Mijn baas Dhr. Bogaert had kanker gekregen en verkocht zijn garage, waar ik werkte als eerste monteur, aan Nefkens een Peugot garage. Bogaert had Renault. Nefkens nam ons niet over en ik stond op straat. In 1976 zat de economie in een dip. Dus weer opnieuw werk krijgen was lastig. Bovendien was ik bezig met de lerarenopleiding op de HTS in Heerlen, voor Docent Wis- en Natuurkunde. Ik slaagde in 1977 hiervoor. Maar werk daar in vinden ging niet. Ik ben het hele land doorgereisd, maar het mocht niet baten. Ik kreeg een burn-out van het alleen maar thuis zitten. Een vriendin van mijn zus, maatschappelijk werkster, kwam met de tip om vrijwilligerswerk te gaan doen en zo kwam ik bij de EK Meubelbeurs terecht. Wij waren de voorloper van de RD4 winkels, waar men tweedehands goederen kan kopen. Dat werk heb ik 10 jaar gedaan, achteraf de mooiste werkplek van mijn leven. Veel geleerd over mensen en meubels.

In oktober 2002 ontdekte ik per toeval dat ik geboren ben met het syndroom van Klinefelter. Mannen met syndroom van Klinefelter hebben 1 X of meerdere X chromosomen te veel. Bij mij is dat XYXXY dus ik heb normale cellen en ik heb Klinefelter cellen. De benaming hiervoor is klinefeltermozaïek. Mensen met de mozaïek vorm zijn de enige Klinefelters die hoog begaafd kunnen zijn. Bij mij was het IQ 130. Vandaar dat ik die docenten opleiding kon halen.
Toen ik het ontdekte stortte enerzijds een wereld in, maar anderzijds vallen alle puzzelstukjes in elkaar. Waarom ik b.v. nooit een blijvende relatie had gehad. De testosteron ontbrak er was geen jacht instinct, wat elke normale man had en was ik wel een man, ik had me nooit als dusdanig gevoeld. Op de lagere school, werd ik altijd als laatste gekozen, als we weer eens in de gymles aan zitvoetbal of aan trefbal deden. In een voetbalclub zat ik niet. Ging altijd met meisjes om, want met het gedrag van jongens had ik niks mee. Het liefste speelde ik met mijn buurmeisje Annemie in de tijd op de lagere school. Een verhuizing maakte daar een abrupt einde aan. Ik heb haar nooit meer terug gezien. Ik was weer alleen.

Nu mag ik eindelijk zijn wie ik ben. Ik ben er gelukkig mee. Ik heb me nog nooit zoveel kleren gekocht. Kleren interesseerde me nooit. Uitzien ook niet, maar nu wel. Deels zijn ze nieuw deels zijn ze gekocht bij Renata’s Festo op de Heerlerbaan een plek waar je je kleren kunt laten maken en ze verkoopt tweedehands vrouwenkleren. Eindelijk mag ik die persoon zijn die ik ben Vrouw. Nu mag ik me gelukkig prijzen dat ik in een straat woon, waar ze me op 1 persoon na tolereren. Niet dat ze over de vloer komen, maar ze praten met me als ik ze ontmoet, als ik met mijn hondje onderweg ben. Dat is al heel wat. Bij de huisarts ben ik moeten weggaan, daar werd ik zowel door de huisarts als door verschillende assistenten niet getolereerd. Blijkbaar was dat. door mij naar de VuMc te sturen in 2016 een dooddoener geweest. Misschien had men gedacht, dat ik dat nooit zou doen. En toen ik het toch deed, dacht men het komt er niet van. De tijd van de psychologische onderzoeken, was geen makkelijke tijd. Zeker niet als je niemand meer hebt, waar je mee kunt praten. Je gevoelens delen. Dat is er nog steeds niet, zelf ben ik ik gelukkig dat ik nu mag zijn wie ik ben. Maar is niemand waar ik dat geluk mee kan delen.

 Ik hoop dat deze tijd een paar dingen doet veranderen in de maatschappij. Dat de solidariteit weer terug komt in de samenleving. Dat men gaat beseffen, dat het niet leuk is om de hele dag op elkaars lip te hangen. Dat werkloos zijn, helemaal niet leuk is. Dat gehandicapt zijn dat ook niet is. Dat de sociale contacten belangrijker zijn dan geld verdienen, dat de marktwerking in de zorg wordt afgeschaft, dat al die verschillende ziektekosten verzekeringen worden afgeschaft, dat het basisloon wordt ingevoerd, want met een basisloon waren er nu geen problemen geweest, waren de extra’s voor de ZZPer niet nodig geweest. Dat het niet leuk is om vluchteling te zijn.
Dat we eens eindelijk van die rechtse troep afkomen, die de wereld al decennia lang teistert.
Ik spreek de hoop uit dat U en ik het overleeft en met ons al die anderen mensen die ons lief zijn. Over 9 maanden hebben we een babyboom, op het einde van de Corona crisis een echtscheiding boom. Ik hoop dat mensen beseffen dat mensen negeren, omdat ze zich zelf willen zijn niet leuk is. En dat geldt ook voor de gemeente Heerlen, want antwoorden op mijn vragen aan de gemeente komt geen antwoord van niemand.
Mijn buurman, die durft niet meer naar buiten te komen. Bang dat hij het virus vangt. Roker en rokers hebben een maal een groter probleem met dit virus. Ik hoop ook dat deze persoon tot inkeer komt en dat mensen discrimineren, om wat dan ook tot het verleden gaat horen.

Het antwoordt van Roemer:

Beste Viviënne

Hartelijk dank voor je openhartige brief.  
Allereerst complimenten en dank dat je me dit toevertrouwd.  Maar wat sterk dat je voor jezelf gekozen hebt en daar nu een heel goed gevoel aan over hebt gehouden. Je voelt je weer gelukkig. Dan heb je dus een goede keuze gemaakt. 
Ik hoop oprecht dat na en door deze crisis mensen onthouden dat we niet zonder solidariteit kunnen. 
Wellicht lukt het ons om tzt samen een kop koffie te drinken.

Met vriendelijke groet,
Emile Roemer

Comments

MuMc

Permalink
Als je eenmaal als patiënt bij het VuMc bent geweest dan weet je hoe achterlijk dat ze hier bij te MuMc en nog achterlijker bij Zuiyderland zijn.
Als ze bloedprikken bij de VuMc, dan gaat dat zo. De uitslag van een bepaald onderdeel komt gaat naar je specialist, maar tegelijkertijd komt het ook in je mijnvumc te staan. Dan kun je het meteen inzien en heb je er een vraag over dan kun je via mijnvumc een mail sturen naar je specialist, waar deze binnen 24 uur een antwoord op geven.
De werkwijze van het MuMc is zo. Je laat bloedprikken, dan gaat de specialist je na 2 weken bellen, maar die specialist van mij stelt de afspraak voortdurend uit. Je krijgt geen inzage in de uitslag, want de specialist vindt zich zelf belangrijker. Je kunt tegenwoordig alles vinden op internet, maar in Maastricht hebben ze nog geen internet. Als de specialist in Maastricht je gesproken heeft, dan gaat de uitslag eerst naar de huisarts en daarna kun je na 3 weken eens gaan kijken in mijnmumc en dan staat daar de uitslag. Wat is efficiënter, die van Amsterdam natuurlijk. Ook wat betreft je gezondheid, in Amsterdam wordt meteen ingegrepen als er iets verkeerd is in Maastricht ben je al overleden voordat ze ingrijpen.  Ik denk dat ik maar weer terug ga naar Amsterdam voor de endocrinoloog, want met die achterlijke ouderwetse methode van Maastricht kan ik niet leven. Dan maar midden in de nacht op staan om de trein van half zes te kunnen nemen. Dat nog liever.
Comments

Thuis zitten

Permalink
Nu is het wel te hopen, dat als de Corona crisis voorbij is, dat mensen wat meer begrip krijgen voor werklozen, gehandicapten, transgenders, zoals ik, ouderen enz. Het is geen pretje om alleen thuis te zitten. Werken is ook het hebben van sociale contacten, vaker nog belangrijker, dan het werk, van de andere kant is het zo, dat ik wat makkelijker kan omgaan met de huidige situatie, omdat toen ik bekend maakte dat ik liever vrouw wilde zijn dan man, me  zo wat iedereen in de steek liet. Dan krijg je dezelfde situatie als nu van een heleboel tot niks. Dat is niet gemakkelijk aangezien je ook nog in een transitie zit een overgang naar een ander hormoon vergt een heleboel van je zeker wat betreft de emoties. Gelukkig woon ik in een straat waar ik geaccepteerd wordt en ik moet zeggen dat het grootste gedeelte van Molenberg de Wijk daar goed mee omgaat. In mijn straat zijn een paar weggegaan maar super lieve mensen voor teruggekomen. 
Dus als de crisis voorbij is, denk dan ook nog eens aan al die werklozen gehandicapten enz. Thuis zitten alleen is niet leuk.
Comments

Vaals

Permalink
Lichaamstemperatuur 36,50. 

Vaals staat nog steeds op 0. In Vaals woont mijn oud oom Johannes. Op 29 maart wordt hij 98 jaar. Als hij Corona overleeft en dat is te hopen, dan heeft hij zowat alles meegemaakt wat een mens kan meemaken in zijn leven. Geboren en getogen in Vaals. Hij is niet naar de mijn gegaan, hij was meubelmaker. Als zodanig is hij geëmigreerd naar de VS, maar omdat zijn vrouw heimwee had is hij weer terug gegaan naar zijn geliefde Vaals. Daar hadden zijn schoonouders een zaak waar ze consumptie ijs verkochten en hij ging er mee langs de deur. 
Als je hem ziet geef je hem 65. 
Vaals ligt afgelegen in de winter komt er niemand, op het hoogste punt van Nederland. Bovendien hebben ze een apart dialect. Maar wel een mooi dialect. Mijn voorouders komen van Vaals. Ik hoop dat het zo blijft, Vaals 0, dan weet ik dat het goed gaat met mijn oom. Comments

Stoppen

Permalink
Een samenleving die in beweging is stop je niet zomaar. Het is een auto, die met 5000km per uur over de snelweg raast. Die heeft remtijd nodig. Dat is goed te zien. Je ziet nog altijd samenscholing van kinderen en volwassenen. Kinderen kunnen drager zijn, ze pikken van een ander kind op, komen thuis bij moeder en die heeft het opeens te pakken. Er komt nog een ander aspect bij kijken, wat ze hier in Limburg wel kennen. Toen Den Uil de sluiting van de mijnen aankondigde waren er een heleboel mensen die dachten dat dat nooit zou gebeuren. En gewoon bleven werken met het idee, iedereen wordt ontslagen en moet ander werk zoeken, maar mij treft dat niet. Tot dat ze zelf op straat stonden en er achter kwamen, dat ze niks hadden gedaan, omdat ander werk te krijgen. Velen raakte verslaafd aan drugs en alcohol en stierven, daar kwam ik achter toen ik in 2006 een reünie organiseerde van de klasgenoten van mijn lagereschooltijd. Mijn leeftijd genoten waren de eerste die niet meer de mijn ingingen, toen ze van de ambachtsschool afkwamen. De eerste die de mijnen gingen slopen. Ik zelf wilde nooit naar de mijn, ik was een andere richting op gegaan, ik was automonteur geworden. Dat van het overkomt mij niet zie je nu ook. Voor mij onbegrijpelijk. Mijn Buurman is voortdurend aan het hoesten, dat deed hij vroeger ook, dat komt van het roken, maar wie zegt me dat het nu ook van het roken komt. 
Ik denk dat Rutte meteen een lock down had moeten instellen. Met gecontroleerde toegang tot winkels. Dat doe je als je een gevaar ziet op de weg ook, dan trap je met alle kracht op de rem en dan kun je de rem weer wat minder hard intrappen als je ziet dat de vaart te sterk is afgeremd. De mensen hadden meteen met de neus op de feiten worden gedrukt. Nu sterven er onnodig veel mensen, omdat de leider die we in Nederland hebben niet doortastend genoeg is. 
Kijk ik ben lang werkloos geweest en nu met de transitie heeft iedereen me in de steek gelaten, dat was moeilijk geen sociale contacten meer te hebben. Ik weet dan ook als geen ander hoe zwaar dit is, maar het went. Na een jaar ben je er overheen en weet je niet beter. Ik wordt daarbij ook nog gepest, door de andere buurman, dat hebben jullie dan weer niet. Een Italiaan die, ook nog heel wat familie in Italië zitten heeft. 
Men hoeft ook niet te denken dat het 6 april voorbij is, nee dat is het niet. Het is pas voorbij als men een vaccin heeft en dat is er niet. Dat duurt zeker nog driekwart jaar. Als het niet langer is. En dan moeten ook nog zo’n grote hoeveelheden worden gemaakt, dat men 7 miljard mensen er mee kan inenten, een ongelooflijk groot karwei. 
Ik neem elke film op bij Ziggo film 1, zodat ik ook na die ene maand dat ziggo het gratis doet, nog lang kan kijken in de rest van het jaar.  
Want een jaar duurt het zeker nog. Comments

Baby boom

Permalink
Vanmorgen 36,55 mijn tandarts belde op. De afspraak van 1 april gaat niet door. Spoed blijven ze wel doen. 
Over 9 maanden is er natuurlijk een babyboom. Wat moet je de hele dag doen als je thuis bent. Naar film1 kijken van Ziggo. Ze hebben het opengesteld voor iedereen. Af en toe valt hij wel uit blijkbaar kijken te veel mensen. 
Wat nu wel te merken is, dat de technische ontwikkeling helemaal niet ver is. Gesprekken via FaceTime met het ziekenhuis, of via skype is niet mogelijk. Toen ik voor het eerst op de VuMc kwam en dat was in 2017, heb ik al gezegd dat ze een webcam moesten hebben, dan hoefde je niet voor een uur naar Amsterdam te gaan, dan kon je de gesprekken via webcam doen. En nu in 2020 was het nodig en nu kan men het niet. Dat is het met die Apple gebruikers, die lopen de tijd altijd vooruit. 
Webcams zijn niet aan te slepen, las ik op internet. Bij mij zijn ze ingebouwd in mijn computer. 
Maar als je dan iemand oproept via FaceTime zie je opeens een gezicht, dan hebben ze hun iPhone aan het oor in plaats om in de camera te kijken. 
Via whatsapp gaat ook maar de kwaliteit kan niet tippen aan FaceTime. Voor FaceTime is geen telefoonnummer nodig, een mailadres is voldoende. 
Comments

Sociale isolatie

Permalink
Lichaamstemperatuur vanmorgen 36,55. Geen hoesten meer vanmorgen. De Dyson op mijn slaap kamer houdt de lucht vrij van pollen. 

Sociale isolatie en sociale distance zoals men in de tweede kamer zegt, omdat men daar menen dat ze wat meer zijn. Ik heb al bijna 3 jaar sociale isolatie. Ik ben er ondertussen gewend aan geraakt, dat niemand meer over de vloer komt. Ik zou dan al die “vrienden en kennissen” van vroeger nu wel eens willen vragen hoe dat voelt. Niet alleen nu, maar over een week, of 2 weken. Niet meer op stap kunnen gaan. Geen clubjes meer. Niks meer. Och na een week gaat dat nog, maar dan week 2, week 3, week 4, dan op totale lock down. Voor mij geen probleem. Voor een hele boel mensen wel. Facebook zal minder worden, want wat heb je nog te melden, als je nergens meer naar toe kunt. 
Comments

Niks in de gaten.

Permalink
Als ik ga wandelen met Fifi en ik kom mensen tegen, dan loop ik er met een grote boog omheen. Dan krijg je vaak verbaasde gezichten. Er zijn blijkbaar mensen die niks in de gaten hebben, die blijkbaar het idee hebben dat hun niks overkomt, dat zou wel kunnen zijn, maar het gaat wel over mij. Ik moet dit zien te overleven. Ik ben op dit moment een beetje verkouden en heb wat keelpijn. Is dit Corona, dat weet ik niet. Koorts heb ik niet, vanmorgen 36,21 gemeten met een standaard thermometer dus achter je kont in. Ik heb altijd al zo’n lage temperaturen gehad. Met 37,5 heb ik koorts. Bij anderen is 37,5 een normale temperatuur. Ik heb al eens de suggestie gedaan, of door de lage lichaamstemperatuur of ik daardoor snel last heb van overgewicht. Elk graad hoger kost energie. Kijk maar naar jezelf met warm weer eet je meneer dan met koud weer. 
De keelpijn en de beetje verkoudheid kunnen ook komen door mijn pollenallergie. Daarom heb ik me maar nog een Dyson bestelt, niet de hot and cool maar een luchtreiniger. Die kan me ook in de zomer, als het bloedheet is de boel koelen in huis. En hopelijk zorgt hij er ook voor dat er geen schimmel meer ontstaat, want daar heb ik wel, last van in dit huis zonder spouwmuren. Ook schimmel veroorzaakt een slechte kwaliteit lucht, waar je van gaat hoesten. 
Morgen weet ik of het hooikoorts is. 
Gewoon de temperatuur blijven meten.
Comments

Scenario van Rutte.

Permalink
Laten we eens een paar dingen op een rijtje zetten.
Er zijn te veel mensen op deze aarde.
De economie zit in een te grote opwaartse druk.
De co2 waarde is te hoog en het lukt maar niet om die omlaag te krijgen.
Er zijn te veel ouderen en er zijn te veel mensen die gebruik maken van het te dure gezondheidssysteem.
Hoe lossen we dat op. 
Men weet dat Hitler in de tweede Wereldoorlog met een paar leiders om te tafel is gaan zitten en besloten heeft, om de joden uit te moorden. 

Wanneer was nog eens de G20 vorig jaar. Dat was 28 en 29 juni.
Precies een half jaar daarna op 24 januari breekt het Corona virus uit in China. De arts die daar als eerste mee kwam, werd meteen op non-actief gezet, want dat was niet de bedoeling dat daar ruchtbaarheid aan gegeven werd, dat stond niet in het draaiboek. Maar helaas het was te laat, dus we moeten het virus zo snel als mogelijk onderdrukken, met onderdrukken roei je het niet uit. Dat doe je alleen maar als er een vaccin is en dat is er niet. 
De naïeve Thierry Baudet vraagt een debat aan in de tweede kamer, maar dat wordt weggewuifd, dat was niet de bedoeling, dat staat niet in het draaiboek. In het draaiboek staat, dat er te veel ongezonde mensen zijn die gebruik maken van het gezondheidssysteem en die moeten weg. Nu had men hier in Europa al meteen kunnen ingrijpen, door iedereen die uit China kwam en iedereen die de lijn China was geweest in december en januari meteen in quarantaine te zetten, maar dat werd niet gedaan, want dat had men niet besloten achter gesloten deuren op de G20 in Japan. 
Het scenario van Rutten is wat ze afgesproken hadden. We doen niks tegen het virus. 60% van de mensen moeten het krijgen en als dat zo is sterven er in China 2 miljard mensen. In Nederland ook 1 miljoen. In Duitsland een paar miljoen. In de vluchtelingenkampen iedereen, want daar zijn geen gezondheidsvoorzieningen bijna elke roker sterft, weer een probleem uit de wereld. 
Het vaccin is er lang, maar de doelen zijn nog niet gehaald. 
De wereld economie stort in. Ook dat is de bedoeling, want als men mensen moet zoeken om het werk gedaan te krijgen, is dat slecht voor de werkgever, want dan moet die meer betalen. 
Minder mensen, minder werk, minder ongezonde mensen, dus naderhand ook minder druk op de gezondheidszorg. 
De wereld staat stil. Dat wil zeggen dat er geen uitstoot is van co2, tenminste 1 stuk minder. Boeren protesten en andere protesten in een keer weg, want er is een samenscholingsverbod. Het vervoer van voedsel gaat gewoon door, dat is toch vreemd, want waren het niet de dieren die het Corona virus veroorzaakte. Kijk de ongezonde mens, moet wel ongezond blijven eten, want anders overleven er te veel. 
De mensen die overblijven, zijn de meest gezonde mensen. Die kosten geen geld. Die moeten betalen voor  de ondergang van de economie, zodat de rijken opdezelfde aarde nog rijker kunnen worden.


Want we vergeten de VVD is aan de macht en bijna overal in deze wereld, zijn de kapitalisten aan de macht. En kapitalisten zijn dat geworden omdat het gewetenloze boeven zijn die niet kijken of er 1 lijk meer of minder is. Die ook kapitalist willen blijven. Daar ook alles voordoen. Hoe je het ook bekijkt, men had iets nodig om de onrust die er overal was in 1 klap tot zwijgen te brengen en dat is goed gelukt.
Men hoort niks meer over Hongkong, in het Midden-Oosten is het nu ook stil. De vluchtelingen en hun problemen zijn verstomt en Amerika vul dat maar zelf in. 

Jammer dat iedereen daar op intrapt. 

Vorig jaar heb ik het Rino virus gehad, veroorzaakt door een huisarts, die van me af wilde, want ik was te lastig aan het worden. 
Tegen het Rino virus bestaat geen middel, dat moet je uitzieken. Daar sterven elk jaar duizenden ouderen aan en mensen met weinig weerstand. Daar hoor je niemand over. 
Nu heb we het Corona virus en iedereen is in rep en roer, dat maakt de boel verdacht. 
In het scenario van Rutte sterft 1% dat zijn 102.000 mensen. 102.000 moorden. Een stad als Heerlen wordt uitgeroeid in het scenario van Rutte. 

Comments