11 oktober coming out Day

Permalink
1 jaar geleden ging ik naar het gemeentehuis in Heerlen om mijn nieuwe identiteitskaart en rijbewijs op te halen, met mijn nieuwe voornamen er op en het belangrijkste de V/F voor mijn naam. Eindelijk vrouw. Coming out Day is 11 oktober een mooiere datum had ik me niet kunnen wensen. 
1 jaar later. 
Ben gestopt met social media. Het pesten is ondragelijk. Wordt nog steeds behandelt als man en niet als vrouw. Ben gestopt met mensen, omdat ze me niet willen zien als vrouw maar gewoon doorgaan me als man te behandelen. 
En al die mensen die nog steeds mijn oude naam uitspreken. Dat noem ik geen respect hebben. 
Coming Out Day is het ene, maar het andere is dat je na je coming out, voor vogel vrij wordt verklaard. Je wordt niet meer serieus genomen met niks. 
Bij het VuMc was er een receptioniste die me gewoon meneer bleef noemen, een aankomend arts, die niet de moeite neemt om een dossier te lezen. Klagen kun je, maar daarna serveren ze je af. Dan kun je vertrekken. Dan hebben ze plotseling geen arts meer voor je. Vanaf de tijd dat ik weet dat ik een Klinefelter ben, vraag ik voor een psycholoog, krijg hem niet, dat is nu 17 jaar geleden. Het Klienefelter zijn was mijn eerste coming out, ik werd er voor bestraft, ik werd onterfd, want je moet wel bestraft worden als je iets doet wat niet in de maatschappij past. Mijn tweede coming out was 11 oktober 2016, ook dat viel verkeerd bij de meeste mensen, begrijp me niet verkeerd, ik voel me er gelukkig bij met me vrouw zijn, maar het is zo vermoeiend en frustrerend om door iedereen gezien te worden als een outlaw, waar je omheen moet lopen. De moslim van hiernaast, gaat ijskoud verder met het aanspreken van buurman. Wat een klootzak. Ik heb er geen ander woord voor. Hij zit ook voortdurend rotzooi in mijn tuintje te gooien. Pesten noemen ze dat. Zou Wilders dan toch gelijk hebben? Je mag hun niet discrimineren, maar zelf doen ze niks anders, omdat het niet in hun geloof past. Ik ben gelukkig een vrouw die nooit spijt heeft van zijn beslissingen. Je hebt mensen die hebben overal spijt van. Kopen een auto en zeggen naderhand, ik had me de oude moeten houden, of kopen een telefoon en dan had het toch die ene moeten zijn, want die was goedkoper. Nee zo’n mens ben ik niet. Gelukkig niet. Ik ben vrouw en dat had ik altijd willen zijn. Ik heb gecorrigeerd, wat er verkeerd is gegaan. Ik voel me er goed bij. Elke stap wat ik doe om meer vrouw te zijn is een coming out en weet je ik voel me er goed bij. En alleen daar gaat het om. 
Comments