• © augustus 2003 Vivienne Crutzen mail me 0

Allergie test.

Permalink
Een allergie test gaat tegenwoordig met bloed prikken. De strip op de arm is voorbij. Gisteren was ik gaan bloed prikken. In afwachting daarvan leef ik op groente linzen en zilvervliesrijst. Omdat mijn stoelgang zo slecht is was ik gaan kijken waarden aan kan liggen. Te weinig eten is een van de oorzaken. Nu ben ik een gaan uitrekenen hoeveel calorieën ik dan wel niet eet. Dat zijn er rond de 1200 op 1 dag. Dat is weinig. Gisteren had ik een verbruik van een 2500 volgens mijn iphone. 10 km gefietst en 5 km gelopen. Het fietsen is weliswaar met een e-bike, maar je komt te bewegen en bij mijn ligfiets rijdt hij niet uit zichzelf als je rustig ronddraait, hij ondersteunt alleen maar. 
Voel ik me nu slapjes? Totaal niet. Ik heb meer power dan ooit. Van brood werd ik moe. Ik slaap ook de hele nacht door, in tegenstelling met de tijd dat ik brood at, dan moest ik 3 maal in de nacht eruit om te plassen. Gisteren morgen om 6.00 uur at ik een bakje rijst met rode linzen en een bakje groenten. Daar heb ik, zonder honger gevoel, tot 16:00 uur op geteerd, maar wel 4 km gelopen en 10 km mee gefietst. Normaal val ik doodmoe op de bank als ik 10 km fiets. Totaal geen last van moeheid. Op dit dieet val ik beslist af, dat kan niet anders. 
Als ik Coeliakie zou hebben, dan wordt niet het probleem, dat je overal rekening mee moet houden wat je eet, maar het probleem wordt, hoe krijg ik voldoende calorieën binnen, want eens houdt het op. Ik heb nu nog voldoende aan vet op mijn ribben, maar binnen 2 -3 maanden is dat weg met dit dieet en dan. Ook al zou ik geen Coeliakie hebben, brood kan ik nooit meer eten, want daar krijg ik die hartritmestoornissen van. Suiker gaat ook niet. Dat laatste is niet erg, want ik proef nu meer. Geen steenvruchten. Geen aardbeien. Van aardappelen krijg ik zuurbranden, merkte ik, ik had meteen zak meegenomen. Ik denk dat ik er gebakken aardappeltjes van maak. Dat kan calorieën loos. Je moet ze dan eerst koken. Een dag laten staan en dan bakken. Dan verandert het zetmeel in iets wat niet dik maakt. Van vet wordt je sowieso niet dik.  Maar eerst de allergietest afwachten. Tot die tijd leef ik op linzen rijst en groenten. Helemaal veganistisch.  
Comments

Ziggo

Permalink
Weet je wat me het meeste ergert, opbellen naar een bedrijf. Vandaag stond op mijn TV dat ik de rekening van Ziggo niet betaald had, terwijl ik een automatische incasso heb. Dan bel je eerst de administratie, ik krijg altijd mensen met een buitenlands accent, die nauwelijks Nederlands kennen. Waarom, ik heb er geen idee van, en dan zegt ze ook nog kunt u wat duidelijker praten, ik hoor u niet, moet je beter luisteren, antwoord ik, potverdomme gisteren een nieuwe IPhone gekregen en dan geen goed geluid, dat kan bijna niet, maar er zat wel een ongelofelijk echo op de lijn. Toen er geconstateerd was dat mijn rekeningen betaalt was werd ik doorverbonden met de technische dienst. Terwijl de buitenlandse geen titel gebruikte, kreeg ik nu weer een die voortdurend meneer tegen me zei, terwijl ik op sta als mevr., ik corrigeerde de haar en stelde de vraag waarom spreekt u me aan met meneer, terwijl ik bij jullie op sta als mevrouw. Als antwoord kwam, Meneer, ik dacht dat u een meneer was. Ik heb opgehangen, meteen, want bij ziggo werken blijkbaar alleen maar domme mensen. 
Comments

Bloed prikken in het Zuyderland

Permalink
Vandaag ging ik bloed prikken in het Zuyderland om te kijken waar ik allergisch, of intolerant voor ben. Nummer 86, dat was ik, moest naar kamer 3. Daar zat een jonge man, net afgestudeerd van het HBO medisch analist. Toen hij mij zag en op de papieren keek liep hij meteen weg, ik moet even iets vragen zei hij. Ik wist het al. Er stond mevrouw op het formulier. Potverdorie, ik had me toch opgemaakt, had die jongen soms star, of hoe zit dat en of ik mevr. Was had hij toch ook aan mij kunnen vragen. Maar goed, hij kwam terug en ik zei tegen hem een beetje lacherig en ben ik mevr. Crutzen, hij schrok dat ik hem door had, je kunt maar beter even vragen meende hij te moeten zeggen, niet begrijpende hoe beledigend dit is. Ik zeg hoeveel ervaring heb je met prikken, niet veel zegt hij, ik zeg dan haal maar iemand er bij met ervaring. Dat deed hij, er kwam een andere man. Die vroeg wie ik was. Ik zeg ik ben Viviënne Crutzen geboren op 3 augustus 1951 en sinds 11 oktober 2018 vrouw. Dat moest ik zelf weten daar was ik vrij in. Weer een beetje rare opmerking, maar goed. Bij het zien van mijn arm pakte hij een dunnere naald en toen ging het vanzelf. Ik hoop dat ze wat geleerd hebben allebei transgenders kunnen ook bij hun komen bloed prikken. 
Comments

Coeliakie

Permalink
Gisteren werd ik gebeld door de huisarts assistent, of ik de afspraak niet wilde verzetten 20 minuten eerder. Ik vroeg waarom, dan konden ze had meer tijd nodig. Zou er toch geloof gehecht worden aan mijn suggestie van het feit dat ik coeliakie heb. 
Kijk voor mij is het duidelijk. Het is ook meetbaar lees ik op de site van het UMC. Want dan heb je een verhoogd aantal antilichamen. Dat is te meten in het bloed. Het is alleen jammer, dat niemand in die 9 jaar dat ik er over geklaagd heb op dat idee is gekomen. Zouden ze het niet standaard moeten doen, denk ik dan maar. 
Ik heb het geluk dat ik een goed analytisch vermogen heb, omdat ik een wiskundige ben, maar ook om het feit dat ik ooit automonteur was. Daar heb ik geleerd te luisteren naar klanten en hun klachten om te zetten naar het zoeken van de bron, van het probleem, ik heb zelfs ooit een zenuwinzinking gehad, omdat ik een probleem van een lekkende koppakking van een Pegout 504 niet kreeg opgelost. Uiteindelijk bleek er een haarscheurtje in de cilinderkop te zitten, waar ze achter kwamen door een röntgenfoto van de cilinderkop te maken. Kijk we hadden meteen een nieuwe cilinderkop er op kunnen zetten, maar dat werd niet gedaan, als je het kon repareren werd het gerepareerd. 
Zoeken naar de bron dat mis ik bij veel huisartsen. Vaak, vooral de mannelijke, staan de huisartsen klaar met een recept voordat je binnen bent. 
Cliënten serieus nemen in de klachten, daar draait het om. 
Ik heb zo vaak geklaagd over pijn in mijn darmen, werd afgedaan als zenuwachtigheid. Toen ik testosteron kreeg, zeiden ze, dat de vermoeidheid zou afnemen, het tegendeel bleek waar te zijn. Het werd alleen maar erger. Geen energie meer hebben. Een paar km fietsen was genoeg, om doodmoe thuis te komen en uren te slapen. 
Zoeken naar de bron. Wij gaven ook niet de klanten een paraplu als er een lek in de auto was. We zochten naar het lek. Daar was apparatuur voor, akoestisch, met licht. De klant ging niet de deur uit voordat het gevonden en gerepareerd was. Zoeken naar lekkages in de carrosserie, was de moeilijkste van alle problemen. Paraplu’s hebben we nooit gekocht voor de klant. 
De bron bij mij is de glutenintollerantie of ook wel Coeliakie genoemd. 
Het kan niet anders. Als ik brood eet krijg ik de hartritmestoornissen. Het brood in de morgen wordt geblokkeerd en de hartritmestoornissen wordt geblokkeerd door de bètablokker, ik kreeg het vorig jaar dan wel hartritmestoornis, maar toen had ik maar 25 Mg metrapolol nu heb ik de dubbele dosis. Maar in de loop van de dag wordt de werking minder. En als ik dan in de middag een boterham eet gaat het mis. 
Och ja de lactose intolerantie is een gevolg van de Coeliakie, las ik op internet. En in al die tijd is er geen enkele arts geweest die het idee heeft gehad om bij mij de verhoogde antilichamen te meten. Ik moet het corrigeren het is een paar maal gemeten in militaire dienst. Het bezinksel was toen 24 in plaats van 8 dat werd geweten aan acute reuma. Dat het na een peneceline kuur van 6 jaar nog steeds te hoog was, daar werd niet bij stil gestaan. Een Klinefelter heeft nu eenmaal allerlei ontstekingen, altijd. Daar moet je je niet druk om maken. 

Uiteindelijk heeft de nieuwe AppleWatch er toe bij gedragen dat ik het al leek heb kunnen opsporen. Eindelijk kon ik aantonen, dat ik een hartritmestoornis kreeg na het eten van brood. De darmwand is blijkbaar in de loop van de jaren zoo dun geworden, dat de opname van vooral suikers te snel gaat en door de enorme stijging van de suikerspiegel, krijg ik dan die hartritmestoornissen. 
Gisteren heb ik me rijst gegeten, ik had nog een pak basmatie staan. Ik heb geen hartritmestoornissen gekregen, ondanks dat daar ook heel wat koolhydraten in zitten. Rijst heeft geen gluten.  Ondanks dat het een graansoort is. 

Comments

Gluten intolerantie

Permalink
Ik heb eens de zelftest gedaan van de gluten intolerantie en volgens de site heb ik dat. Dat verklaart een heleboel. Dat ze er niet achter zijn gekomen komt door het feit dat Klinefelters vaak chronisch vermoeid zijn, maar ze hebben ook allemaal een probleem met het immuunsysteem, en een gluten intolerantie is zo’n storing in het immuunsysteem systeem. 
Vanmorgen na het eten van mijn boterham weer eens heftige pijn in mijn onderbuik, als zo vaak. Bovendien krijg je er osteoporose van en dat heb ik, maar dat werd uitgelegd als een gebrek aan hormonen. Maar die plotselinge blaartjes in mijn mond komen van het eten van brood, dat weet ik, en dat is zo’n verschijnsel dat geweten wordt aan een gluten intolerantie. Nu moet ik maar eens bij mijn buurvrouw langs gaan, want die heeft dat ook, om te kijken hoe die daar mee omgaat. 
Ik had al langer het vermoeden dat dit kwam door het eten van brood. Dat ik er het ‘ s morgens geen last van heb, tenminste van de hartritmestoornissen, komt door de bètablokker. Maar ik was nu maar eens gaan kijken op die site, omdat ik weer eens pijn in mijn onderbuik heb. In mijn darmen dus. Comments

Hartritmestoornissen

Permalink
Zaterdag had ik er weer last van, van de hartritmestoornis. Hoe komt dat dat het vaak in het weekend gebeurt. Dat ligt aan het feit hoe mijn jeugd verlopen is. Mijn moeder komt uit een gezin van 15 kinderen. 1 kind is bij de geboorte overleden dus 14 levende kinderen. Ze hadden een café op Termaar Klimmen en achterom stonden de bakovens van het dorp. Zo ging dat vroeger. Men had geen eigen bakoven. Elk dorp had een centrale plek. Die werden het zaterdags opgestookt en iedereen bracht dan zijn baksel er naar toe. Dus elk weekend werd er gebakken. Dat deed mijn moeder dus ook elk weekend werd er een plaat vla gebakken. En elk weekend was dat ook op. Ook toen ik nog de enige was die thuis woonde. Wat heeft dat nu met mijn hartritmestoornissen in het weekend te maken. Ik zelf maak geen vla of koek. Maar wat ga je doen, ik compenseer dat blijkbaar onbewust met brood. Brood is de veroorzaker, daar ben ik nu achter. Gisteren heb ik alleen brood gegeten in de morgen en dan heb ik er geen last van. Dat zou 2 reden kunnen hebben. Het lichaam moet opgestart worden en heeft veel energie nodig. Dus veel koolhydraten. En het komt omdat ik bij het ontbijt de bètablokker slik die doet zijn werk na een uur en dat is het moment dat de koolhydraten het probleem gaan veroorzaken, maar deze worden onderdrukt door de bètablokker. 
Daarna heb ik geen brood meer gegeten en ook geen last gehad. Wel aan mijn darmen van de hoeveelheid linzen en erwten, daar moet ik nog een evenwicht in vinden. Het lag dus niet aan die 2 eieren, die ik elke dag eet. Maar die verdeel ik nu wel over de dag. 
Ik was eens op internet gaan zoeken door hartritmestoornissen en brood in te tikken en prompt had ik een site te pakken waar het probleem ook opstond. Daar was ook iemand die hartritmestoornissen kreeg na het eten van brood in dit geval pizza, toen die alleen groenten en vlees ging eten had hij er geen last meer van. Nu eet ik geen vlees, daarvoor in de plaats eieren, daar hoef je de kip niet voor te slachten. Blijkbaar worden deze hartritmestoornissen veroorzaakt door een plotselinge verhoging van de aanvoer van koolhydraten. Dus overdag geen brood meer. Dat word wennen. Alhoewel. Voordat ik de lactose intolerantie kreeg, dat ik weinig brood. Ik ging 2 broden halen bij de bakker, daar deed ik 1 week mee. Het ‘s middags at ik altijd een bakje yoghurt met müsli. Dus toen at ik ook alleen het ‘s morgens brood. Maar wat pak ik nu als vervanger van die yoghurt, het moet wel smakelijk blijven. 
Comments

Gewoon maar een arts assistent.

Permalink
De persoon die me op de huisartsenpost me aanging als een hond, was een zekere T Leueven een Aios dus maar artsassistent of betekend het Achterlijke Idiote Ondeskundige Sukkel. Ik denk dat het laatste het beste bij hem past. Dat hij zijn studie maar afbreekt, want een echte arts met geduld voor zijn patiënten, wordt hij nooit van z’n leven. Een zakkenvuller die het recept al klaar heeft voordat je binnen bent, dat wordt hij zeker. Maar daar hebben we er eigenlijk al genoeg van. De haat tegen mannelijke huisartsen heeft hij weer versterkt. Dat is zeker. 
Onder het formulier staat T Leuven, blijkbaar is hij zo stom, dat hij zijn eigen naam nog verkeerd schrijft 

Hij werkt bij drs. Hanssen en er is maar 1 huisarts Hanssen in de oostelijke mijn streek en die werk bij MC de Linde. In Kerkrade Chevremont. Misschien is arts in de Luckerheide kliniek iets voor hem, die mensen zijn zijn botheid binnen 1 tel weer vergeten. In het land der blinden is 1 oog koning. Daar kan hij zijn macho gedrag bot laten vieren. 
Comments

Wie bevrijdt ons van de klootzakken van mannelijke huisartsen

Permalink
Gisteren had ik weer eens last van hartritmestoornissen, eergisteren trouwens ook, altijd in de middag. Ik denk dat ik weet waar het aan ligt. Maar dit terzijde. Weer eens de huisartsenpost gebeld. Ik moest langskomen zei het meisje aan de telefoon. Dus een afspraak gemaakt voor 18:00 uur. Omnibuzz gebeld en met de taxi naar het ziekenhuis. De stoornis had ik nog wel een beetje maar was al beduidend minder. Ik zat te twijfelen om te gaan, maar goed, ik denk doe het maar. Om half zeven aan de beurt. Een mannelijke arts met een baard. Wat een klootzak, zelden zo’n onbeschoft varken mee gemaakt.
 Wat ik kwam doen. Ik heb dat uitgelegd, laten zien, aan de AppleWatch had hij geen boodschap, dat waren maar spielereien, in heel Amerika werken universiteiten mee aan het onderzoek en in Nederland zit zo’n klootzak die het maar niks vind.
Wat ik kwam doen, de huisartsenpost was voor noodgevallen. Dus met andere woorden, je bent geen noodgeval. Ik zei, nou ik heb de telefoniste uit gelegd wat ik heb, daarop zei ze kom langs, ik heb nog gezegd dat heeft geen nut, maar ze drong er op aan dat ik moest komen, dus ben ik gekomen.
Dus wat doe je. Hij deed niks. Hij had duidelijk geen zin in zijn werk. Ik bedoel waarom ben je huisarts geworden als je geen zin er in hebt. Stop er dan mee, ga wat anders doen. Val de mensen vooral niet lastig en scheer die baard af, of moet je daarachter verbergen, durf je de mensen niet in de ogen te kijken, heb je daar een masker voor nodig. Hij zat er ook voortdurend met zijn handen door heen te wrijven, het liefst zou hij zijn gezicht nog willen verbergen achter een hand masker. Asjeblieft, redt ons van deze onbenullen van artsen. 10 jaar geleden zei ik ooit tegen mijn toenmalige huisarts, waarom ik niet kon mailen of een afspraak maken via internet of herhaalrecepten via internet, dat was iets, daar had ik teveel gevraagd, ik heb werk genoeg zei ze. Ze begreep niet, dat dit minder werk zou betekenen. Nu 10 jaar later is het de normaalste zaak van de wereld, sinds kort kan dit allemaal bij mijn huidige huisarts. Dus over 10 jaar zal de AppleWatch ook wel erkend zijn als hulpmiddel. Dan heeft Samsung hem gekopieerd met al zijn functies en dan heeft iedereen zo’n ding want de Android sukkels lopen nog achter en deze klootzak was beslist een Android sukkel. Want onderzoek heeft uitgewezen, dat de Android gebruikers verkocht worden in het segment van de minste intelligentie en dat was duidelijk te zien bij die huisarts, dat hij daar bij hoorde.
Comments

Links

Permalink
Ik heb een kopje in het menu er bij gezet, Links. Onder Links vindt je websites die ik ook maak. 
Terwinselen is de plaats waar ik geboren ben. Dit dorp is ontstaan door de Staatsmijn Wilhelmina en is dus in principe een dorp dat pas een 100 jaar oud is. De naam is ontstaan door een beekje dat ontspringt in de Hoeve Winselerhof, de Winsel en deze naam is hoogstwaarschijnlijk afgeleid van de naam Winzer dat wijnboer betekent. In vroegere tijden behoorde dit deel van Nederland bij Oostenrijk. 

De Witte Wijk is de plek waar ik nu woon. Het is een onderdeel van de Molenberg in Heerlen. De Witte Wijk zijn een 212 woningen die wit zijn geverfd en de eerste wijk in Nederland was, die met voorgevormde platen gebouwd zijn. Zo kennen deze huizen geen spouwmuur. De woningen zijn gebouwd in 1951-1952 toen er een enorm tekort aan woonruimte was. Ze waren in die tijd bedoelt voor de beambten van de mijn industrie. In 2005 zijn ze geïsoleerd en heeft de woningvereniging ze in de verkoop gedaan. In 2010 heb ik een woning gekocht. Ik heb maar een gas verbruik tussen de 350-450 kubieke meter. In 2015 was ik de eerste die zijn da vol legde met zonnepanelen. Sindsdien houdt ik stroom over. Ik produceer meer dan ik verbruik. De kosten voor energie bedragen maar 32 euro per maand. 
De eerste bewoner van mijn huis was Jean (Jan) Stroom en zijn gezin, hij was  een ingenieur  van de mijn Marcinelle in Charleroi in België, op 8 augustus 1956 kwam hij om in een mijn ongeluk. Hij was de enige Nederlander  van de 262 omgekomen mensen. Vandaar dat ik dat weet. 
De krant de Limburger heeft er in 2016 een artikel aan gewijd. 

De website Viviënne Crutzen, heb ik mijn foto archieven staan, die ik in de loop van de tijden verzamelt heb. Ik heb het archief van mijn Pete oom, van een oude buurman en nog van de familie Pelen. Je weet foto’s ouder dan 70 jaar zijn vrij van auteursrechten, dus die kan ik gewoon publiceren. Ze geven een inzicht over hoe mensen vroeger leefde. De familie van der Does is heel bijzonder, daar ben ik nu mee bezig. Dirk van der Does was geboren in Hellevoetsluis, door omzwervingen en bijzondere contacten kwam hij in Heerlen terecht, waar hij zijn vrouw leerde kennen en in 1912 mee trouwde. Maar Heerlen werd hem te klein en hij vertrok naar Nederlands Indië, om daar bij de posterijen te gaan werken. Veel foto’s zijn daar gemaakt. Hij was zelf een verwoed fotograaf. Als je zoekt naar de eerste luchtpost naar Nederlands Indië, dan kom je uit op een site van de vpro waar staat dat dit in 1932 was. Geschiedvervalsing. De eerste luchtpost was in 1924. Ik heb er een foto van. 
Ik ben nog bezig met de foto’s. Ze staan er dus nog niet allemaal op. 
Een zoon van Dirk van der Does, was mijn buurman, die wilde ze weggooien, en ik heb toen gezegd, geef ze mij maar. Gered van de ondergang. In de fotoboeken zitten ook veel oude documenten uit de 19 de eeuw. 


Comments

Allemaal poppenkast

Permalink
Vanmorgen kom ik iemand tegen met 2 labradors eentje was 11 jaar en de andere 1,5. We praten over van alles en nog wat, je weet hoe dat gaat. Na een tijdje zegt ze ik discrimineer niemand, maar die transgenders is allemaal poppenkast. Nu kun je kwaad worden, maar goed dat doe ik niet. Ik zeg je discrimineert niemand, maar ik ben poppenkast volgens jou, dan discrimineer je me toch. Nee zegt ze, maar de transgenders is allemaal poppenkast. Nu had ik haar uitgelegd dat er nog wel een groot verschil is tussen het vrouwelijk of het mannelijk hormoon, want ik weet dat ik heb ze allebei gehad. Maar volgens mij begreep ze dat niet. 
Tja zo denken mensen er ook over. We doen maar alsof. Transgenders hebben geen gevoel, horen nergens bij. Dat gevoel kende ik al toen ik testosteron kreeg. In de mannenwereld heb ik ook niet gehoord. Dat hebben de echte mannen keer op keer laten weten, van jongs af aan. Nu ben ik de andere kant op gegaan en wordt ik weer verstoten. Gelukkig hoor ik bij de transgenders en bij de Klinefelters. Dus ik hoor nog ergens bij. 
Comments